Forside -> Arrangementer -> Arkiv -> Professionel eller fusker?

Professionel eller fusker? En praktisk test af dine evner

Arrangementet er afholdt
(blev afholdt mandag, 15. april 2002, kl. 12:00-14:00)

Er du professionel eller fusker på usability-området? Hvordan afgør man det?

Deltag i en underholdende og tankevækkende afprøvning af prototyper på usability opgaver, som kunne bruges til certificering eller selvvurdering. Du er testdeltager!

På grundlag af resultaterne og din oplevelse diskuterer vi:

  • Hvad en usability specialist som minimum skal vide og kunne.
  • Om opgaver kan teste en usability specialists evner.
  • Om opgaveløsning er relevant for en certificeringsproces, eller om f.eks. interview er bedre.
  • Om specialistens færdigheder skal måles på det han gør, eller det han når frem til.

Kan vi overhovedet konstruere relevante usability opgaver, hvor vi er nogenlunde enige om, hvad der er det rigtige svar?

Baggrund

Brugervenlighed er i dag en afgørende forudsætning for at komplekse brugergrænseflader bliver en succes. Men mange af dem der i dag arbejder med brugervenlighed, har ingen formel uddannelse på området. I dag kan hvem som helst kalde sig "usability ekspert". For tiden har vi ingen objektive mål for professionalisme på brugervenlighedsområdet, og en del tyder desværre på, at der laves en del makværk i brugervenlighedens navn. Derfor burde et konkret bevis på et solidt kendskab til brugervenlighed være en afgørende fordel over for en arbejdsgiver eller en kunde.

Nogen har foreslået, at en formel certificeringsproces er en god måde at skelne mellem professionelle og fuskere. Men hvordan kan en certificeringsprocedure se ud? På dette møde vil vi søge at tage hul på denne diskussion. Usability folk anbefaler deres designere at udarbejde prototyper, når de er i tvivl om design og funktionalitet for et nyt system. På dette arrangement vil vi tage vores egen medicin ved at teste to prototyper på certificeringsopgaver

Rolf Molich fra firmaet DialogDesign har udarbejdet prototyperne og fungerer som testleder. Prototyperne er ikke godkendt af nogen. Selv om Rolf medbringer forslag til mulige svar på testopgaverne, er disse svar ikke nødvendigvis rigtige.

Dine testresultater er fortrolige. Du bedømmer selv dine egne testresultater, og du bestemmer selv om du vil fortælle andre om hvor godt du klarede dig og om dine specifikke resultater.

Formålet med testen er at få en god diskussion, som forhåbentlig kan gøre os alle lidt klogere på hvad usability er - og ikke er. Resultatet af testen kan udmærket blive, at prototypen må kasseres, ganske som i en rigtig usability test.

Arrangementet er en generalprøve på et tilsvarende arrangement ved CHI 2002 i Minneapolis (USA) den 24. april. Du kan finde en mere detaljeret beskrivelse af CHI 2002 arrangementet og baggrunden på http://www.dialogdesign.dk/chi2002.html hvor du kan hente abstract i pdf-format.

Praktiske oplysninger

Hver af de to test tager 20-30 minutter. Derefter diskuterer vi Rolfs løsningsforslag. Til slut diskuterer vi certificeringsprocessen som helhed.

Sted: Auditorium JS13* på Handelshøjskolen i København, Julius Thomsens Plads 10, 1925 Frederiksberg C.
(Vejviser til Handelshøjskolen)

*) adgang gennem kantinen i kælderen

Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. Husk at framelde dig, hvis du skulle blive forhindret.

Vært: Lene Nielsen, Institut for Informatik, Handelshøjskolen i København

Professionel eller fusker?

Tilmelding
Deltagerliste (kun for medlemmer)